INFORMACIJA MOKINIAMS IR TĖVAMS(GLOBĖJAMS)

Nuo 2020 m. kovo 30 d. pamokos vyks nuotoliniu būdu, todėl keičiasi pamokų tvarkaraštis ir pamokų laikas. Tvarkaraštis bus skelbiamas savaitei Tamo dienyne. Penktadieniais iki 14.00 val. bus skebiamas kitos savaitės tvarkaraštis.
Naujame tvarkaraštyje bus nurodytas laikas, informacija, kokiais būdais ir kokiose platformose mokiniai dirbs su dalykų mokytojais.

Pagrindinė mokytojų, mokinių , tėvų komunikavimo platforma – Tamo dienynas. Pagrindinės mokymo(si) platformos – Moodle, Office 365.
Jūsų prašome kiekvieną dieną prisijungti prie Tamo dienyno ir stebėti visą informaciją.

Kad pirmoji nuotolinio mokymosi savaitė nesukeltų sumaišties, pasitikrinkite, ar visi turite savo prisijungimus prie Tamo dienyno, o mokiniai ir prie elektronionio pašto …..@vetrungesgimnazija.lt

Jei reikalingos knygos, praneškite iki penktadienio 15.00 val. klasės vadovui (nurodykite Vardą Pavardę, klasę, ko konkrečiai reikia). Klasės vadovas praneš bibliotekininkei. Kiekvieną pirmadienį  bibliotekininkė  jums į el.paštą  atsiųs nuorodas, kur galėtumėte skaityti nurodytą kūrinį skaitmeniniu formatu.

Primename, kad laikantis karantino sąlygų ir rekomendacijų gimnazijoje vaikščiojimas yra ribojamas. Budėtoja Jums paduos daiktus, jei iš anksto būsite informavę klasės vadovą.

Sklandžiam darbui mokiniams reikalingas: kompiuteris su internetu ir/arba telefonas; vadovėliai, sąsiuviniai, pratybos, rašymo priemonės.

Mums visiems svarbi bendravimo kultūra, todėl nuotolinio mokymo(si) metu labai svarbu, kad virtualus bendravimas būtų mandagus, neįžeidžiantis. Mokytojo pamoka – autorinis kūrinys. Ji negali būti įrašoma, platinama be mokytojo sutikimo.
Iškilus bet kokiems klausimams, mokinys ir jo šeima konsultuojasi su klasės vadovu Tamo dienyne (telefonu tik svarbiu atveju).

Jei mokinys dėl ligos negali dalyvauti ugdymo (-si) procese, tėvai iškart apie tai informuoja klasės vadovą.

Tris kartus iš eilės mokiniui neatlikus nuotoliniu būdu pateiktų užduočių, mokytojas apie tai informuoja mokinio klasės vadovą. Klasės vadovas susisiekia su mokiniu ir išsiaiškina užduočių nevykdymo priežastis. Nesant pateisinamoms priežastims informacija perduodama gimnazijos socialiniam pedagogui, kuris susisiekia su tėvais (globėjais, rūpintojais).

Apie nuotolinį mokymą, emocinę vaiko savijautą, sunkumus, sėkmes ir nesėkmes galite konsultuotis su gimnazijos administracija, švietimo pagalbos specialistais nuo 9.00 iki 16.00 val., dalykų mokytojais nuo 14.00 – 16.00 val.